Hvem blir ikke glad når man får en gave? Og som ordtaket sier er det ikke størrelsen på gaven som teller, men tanken.  En diamantring for eksempel, den er ikke særlig stor men de fleste blir veldig glade når de får den. På ett bryllup kanskje. Men da har man sannsynligvis vært med og betalt for den, og det føles kanskje ikke like overraskende.

Men nok er vel den fineste gaven den som kommer uventet? Den som mottakeren over hodet ikke så for seg at den var på vei? En liten blomst fra en person som betyr noe en dag når ting er litt tøffe og alt ikke går så enkelt som ellers kan gjøre hele forskjellen mellom en bra eller en dårlig dag.

Gjenbruk er i tiden nå, og hvis man finner en flott gjenbrukt gave er det en dobbelt-gave. Først en gave til butikken som selger den og som gjør en stor innsats for et bedre miljø gjennom å bruke ting flere ganger. Så en gave til den som er mottakeren av presangen, og som får noe unikt som ikke finnes i hundrevis i en kjedebutikk. Det blir en tredje gave også – til jorden som holder litt lenger.